U petak, 31. ožujka 2017. godine, u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ).

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Program je odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.
Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirati će projekt Općine Ribnik po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu „Modernizacija javne rasvjete s ekološki prihvatljivom i energetski učinkovitom LED rasvjetom“ u iznosu od 200.000,00 kuna.