Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

GONG i Udruga gradova proveli su treći put zaredom istraživanje transparentnosti i odgovornosti svih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj – njih 576.

Istraživane dimenzije bile su: (1) Javnost rada predstavničkog tijela, (2) Javnost rada izvršne vlasti, (3) Pravo na pristup informacijama, (4) Suradnja sa zajednicom te (5) Mjesna samouprava.

Općina Ribnik ostvarila je 5,89 bodova od maksimalno 10 bodova te tako zauzela 65 mjesto na rang listi za gradove i općine te za županije za 2014. godinu.

Ovim rezultatom Općina Ribnik je šesnaesta općina u Republici Hrvatskoj i prva u Karlovačkoj županiji po transparentnosti i odgovornosti.
Izvor podataka:

Rezultati su u cijelosti objavljeni na internetskim stranicama www.lotus.gong.hr po pojedinim općinama, gradovima i županijama te uz mogućnost međusobne usporedbe.

http://lotus.gong.hr/data/LOTUS-2014-Rang-lista.pdf

http://gong.hr/hr/dobra-vladavina/lokalne-vlasti/lotus-2014-sazetak-nalaza-istrazivanja/

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK