Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

Pozivam građane Općine Ribnik da u ovom dramatičnom vremenu, vremenu zajedništva, solidarnosti i humanosti, vremenu susreta čovjeka sa čovjekom, pomognu ljudima u nevolji na području pogođenom potresom u Sisačko moslavačkoj županiji. Ovo nije samo pojava već stanje tako da će trajati, a pomoć će biti dugo potrebna i ne kasnimo s obzirom da trenutno ima svega.  

Načini pomoći su :

 

Donacija novca na žiro račun:

  • Žiro račun Vlade Republike Hrvatske: HR12 1001 0051 8630 0016 0 primatelj: Državni proračun Republike Hrvatske

model: HR68, poziv na broj odobrenja: HR68 5444 - OIB uplatitelja

svrha: Za žrtve potresa u RH

 

  • Žiro račun Crvenog križa: HRVATSKI CRVENI KRIŽ

HR69 2340 0091 5115 5551 6
model: HR 00, poziv na broj odobrenja: 770

svrha: Za žrtve potresa u RH

Donacija stvari i namirnica.

  1. Po trenutnom stanju na terenu: cerade i folije, vijci, čavli i letve za učvršćivanje, grijalice, radne rukavice, baterijske svjetiljke, produžni kablovi, čizme,  građevinski materijal naročito crijep i daske te kvalificirani i kompetentni ljudi - majstori.- JAKO NUŽNO
  2. hrana koja može dugo stajati na primjer: konzerve, riža, tjestenina, ulje, šećer, juhe i slično – Trenutno je ima dovoljno, skladištimo ju za kasnije.
  3. sredstva za dezinfekciju kao i higijenske potrepštine: sredstva za dezinfekciju, sapuni i šamponi, papirnate maramice i ubrusi, ulošci i slično. Sve donirane namirnice trebaju biti „u roku trajanja“, a najbolje je da budu razvrstane po namjeni, odnosno posebno hrana a posebno higijenske potrepštine.

Sva pomoć će se evidentirati i razvrstati preko Crvenog križa i upućivati na pogođeno područje.

Pomoć će se primati u DVD-u Ribnik  utorkom, četvrtkom i subotom od 16- 18 sati do daljnje obavijesti.

Za evidenciju i primanje hrane trebamo volontere te Vas molim da se javite na broj 098 763 214, Željko Car, Općinski načelnik.

Željko Car, načelnik Općine Ribnik

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK