Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

Pozivam građane Općine Ribnik da u ovom dramatičnom vremenu, vremenu zajedništva, solidarnosti i humanosti, vremenu susreta čovjeka sa čovjekom, pomognu ljudima u nevolji na području pogođenom potresom u Sisačko moslavačkoj županiji. Ovo nije samo pojava već stanje tako da će trajati, a pomoć će biti dugo potrebna.   

Možemo pomoći :

Donacijom novca na žiro račun:

  • Žiro račun Vlade Republike Hrvatske: HR12 1001 0051 8630 0016 0, Primatelj: Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5444 - OIB uplatiteljaSvrha: Za žrtve potresa u RH
  • Žiro račun Crvenog križa: HRVATSKI CRVENI KRIŽ,  HR6923400091511555516,Model: HR 00,Poziv na broj: 770

 Svrha: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

 

Donacija stvari i namirnica ( prije kupovanja pitajte što je najpotrebnije).

Po trenutnom stanju na terenu:

a. cerade i folije, čavli, daske i letve,  grijalice, radne rukavice, produžni kablovi, čizme i crijep

b. hrana koja može dugo stajati na primjer: konzerve, riža, tjestenina, ulje, šećer, juhe i slično

c. sredstva za dezinfekciju kao i higijenske potrepštine: sredstva za dezinfekciju, sapuni i šamponi, papirnate maramice i ubrusi, ulošci i slično. Sve donirane namirnice trebaju biti „u roku trajanja“, a najbolje je da budu razvrstane po namjeni, odnosno posebno hrana, a posebno higijenske potrepštine.

Sva pomoć će se evidentirati i razvrstati te osobno ili preko Crvenog križa  upućivati na pogođeno područje.

Pomoć će se primati u DVD-u Ribnik  svake prve subote u mjesecu od 9 - 11 sati.

Za evidenciju i primanje hrane trebamo volontere te Vas molim da se javite na broj 099 755 3218,  Valentina Stojković

Do sada prikupljeno osobno smo dostavili stradalima u Umetićima u Općini Donji Kukuruzari i u Majske Poljane kod Gline a dio je preuzeo Crveni križ Ozalj.

Željko Car, načelnik Općine Ribnik

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK