Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

Općina Ribnik organizirala je dana 09. lipnja 2013. godine izlet u glavni grad Republike Hrvatske Zagreb, za učenike i roditelje Područne škole Ribnik koje je vodila učiteljica Antonia Kunf Rehorić.

Obilazak Zagreba je započeo u Križanićevoj, a završio u Ribničkoj ulici.

Turistički vodič ovoga puta bio je poznati hrvatski pisac, inače od prošlog ljeta stanovnik Općine Ribnik i Brigovac Edo Popović.

Prošetali smo Donjim Gradom i upoznali Džamiju, Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, gradski perivoj i park Zrinjevac sa skulpturama zaslužnih Hrvata, Cvjetni trg, Uspinjaču, kulu Lotršćak, Trg i crkvu Sv. Marka, Kamenita vrata, Krvavi most, Katedralu, tržnicu Dolac te Trg bana Josipa Jelačića.

Nakon toga posjetili smo Medvedgrad i odali počast na Oltaru Domovine. Djelatnici Parka priroda Medvednica upoznali su nas sa značajem Medvedgrada i Parka prirode Medvednica. Nakon toga pogledali smo predstavu „Grički top“.

Izlet je bio sadržajan i lijep, a završio je zajedničkim pićem u „SrCu prirode“ u Gorici Lipničkoj u našem prelijepom zavičaju.

Općinski načelnik
Željko Car, prof.

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK