Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

U danima adventa i očekivanju Božića i Nove godine, te u spomen 330 godišnjice pogibije Jurja Križanića velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na koncert Muškog vokalnog ansambla Ivan Goran Kovačić iz Zagreba koji će se održati u nedjelju 15. prosinca 2013. godine u crkvi Sv. Ilije u Lipniku.

U 11 sati zbor će pjevati misu, a nakon toga, u 12 sati slijedi koncert.

Juraj Križanić rođen je 1618. godine u Obrhu kod Ribnika, školovao se u Ljubljani, Grazu, Bologni i Rimu gdje je u 24 godini doktorirao teologiju.
Njegova najznačajnija djela nastala su u Tobolsku, u Rusiji, a poginuo je za zadnje opsade Beča 1683. godine, vraćajući se kući sa Poljacima i vojskom Jana Sobieskog.

Bio je teolog, književnik, filozof, vizionar....
Zalagao se za sjedinjenje crkava i sveslavensko jedinstvo.
Njegova vizija svijeta šira je i univerzalnija a to je ekumenizam i globalizacija, svijet bez granica, svijet koji se ostvaruje danas.

OPĆINSKI NAČELNIK
Željko Car, prof.

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK