Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

18 učenika OŠ Žakanje i PŠ Ribnik u petak su iskoristili povoljne sniježne uvjete i skijali u obližnjem Skijaškom centru „Bela“ kod Semiča u Sloveniji.

Školu skijanja besplatno su vodili učitelji skijanja Nikola i Alen Dolinar iz Lipnika kod Ribnika, a skijašku opremu također bez naknade posudio je Ski Klub „Roški medved“ koji vodi proslavljeni olimpijac i natjecatetelj u Svjetskom kupu Matjaž Vrhovnik. Općina Ribnik uključila se i snosila troškove puta i skijaške karte za učenike iz Ribnika.

Za pohvaliti je inicijativu ravnateljice OŠ Žakanje Vesne Hajsan Dolinar koja nekoliko godina zaredom podržava i organizira školu u prirodi na ovom skijalištu, te omogućuje brojnim osnovnoškolcima da uživaju u zimskim radostima, borave na svježem zraku i snijegu i uče skijašku tehniku.

„Ukoliko će biti dobre vremenske prilike, želimo nastaviti i dalje i izvesti cijeli osnovni tečaj iz skijanja, te se nadamo da će se uključiti još više učenika. Općina Ribnik snositi će sve troškove skijaške škole, a koristim priliku da se zahvalim Skijaškom centru Bela i Nikoli i Alenu Dolinar, učiteljima skijanja, koji su vodili tečaj na svesrdnoj pomoći“, rekao je načelnik Općine Ribnik Željko Car.

Nikola i Alen Dolinar, jedni od rijetkih Hrvata sa slovenskom licencom učitelja skijanja tim povodom su rekli: „ Zbog blizine i uređenosti skijaških staza na Beli, bilo bi nam veliko veselje da prenesemo svoje skijaško znanje i ostaloj djeci iz dječjih vrtića i škola sa karlovačkog područja. Raznolikost, uređenost i sigurnost skijaških staza omogućuje optimalne uvjete za učenje skijanja od početnika do zahtjevnih skijaša. Nadamo se da će zahladiti i da će uvjeti na stazama biti optimalni, a staze ponovno otvorene već slijedećeg vikenda“.

Svi zaintertesirani koje zanima skijanje na Beli neka se jave Nikoli Dolinaru na mob. 098 9572603.

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK