Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

Izrada Razvojne strategije Općine Ribnik - Poziv

U srijedu 26. ožujka 2014 u 18 sati u dvorani DVD-a Ribnik održati će se radni sastanak sa konzultantima Razvojne agencije Karlovačke županije –Karle, koja će izrađivati Razvojnu strategiju Općine Ribnik.

Razvojna strategija je temeljni planski dokument koji će opisati viziju i odrediti glavne smjerove razvoja našeg kraja, uvažavajući postavljene ciljeve i prednosti koje imamo. Također, biti će usklađena i sa razvojnim strategijama Karlovačke županije, Republike Hrvatske i EU.

Pozivaju se svi gospodarstvenici (poljoprivrednici, obrtnici, vlasnici poduzeća), javni i civilni sektor, svi koji imaju viziju razvoja svog posla kao i viziju razvoja našeg kraja da dođu i daju svoj doprinos. Vaši prijedlozi i mišljenja su dragocjeni i nezamjenjivi.

Izrada Razvojne strategije biti će proces koji će trajati i koji će u svim fazama biti otvoren za konstruktivna i korisna mišljenja.

Općinski načelnik
Željko Car

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK